Thursday, May 24, 2007

Το κίνημα του τζάμπα.


Με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση διαπίστωσα ότι η Αριστερά ξεκίνησε ένα μεγάλο κίνημα ώστε να αποκτήσουμε «ανοιχτές ακτές δωρεάν για το λαό». ΚΚΕ, συνασπισμός αλλά και ο δήμαρχος του Ελληνικού, ο οποίος προχώρησε σε απεργία πείνας, αγωνίζονται για να ικανοποιηθεί αυτό το λαϊκό αίτημα.
Το ΚΚΕ μάλιστα, πάντα πρωτοπόρο, πήγε ένα βήμα μακρύτερα, με το οποίο κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει.
Ζήτησε «οι ακτές, τα δάση, τα βουνά και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις να γίνουν λαϊκή περιουσία».
Η ιδέα είναι εξαιρετική, και αν πρόκειται να αρχίσει σύντομα η διανομή, θέτω υποψηφιότητα για ένα τμήμα του Σέϊχ Σου (αυτό που δεν κάηκε) και για το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου προτίθεμαι να παίζω μπάλα με όσους φίλους μου ανήκουν επίσης στο λαό που θα αναλάβει την ιδιοκτησία. Το πρόβλημα της μετακίνησης από το Σέϊχ Σου στο Ολυμπιακό Στάδιο θα λυθεί παρακάτω.
Το αίτημα είναι ασφαλώς δίκαιο και θεμιτό. Για πιο λόγο να προσφέρονται όλα αυτά σε επιχειρηματίες ώστε να έχει έσοδα το Δημόσιο, από τη στιγμή που το Δημόσιο μπορεί να έχει ακόμα μεγαλύτερα έσοδα εκδίδοντας δομημένα ή αδόμητα ομόλογα τα οποία θα διοχετεύει στα ταμεία??? Είναι κοινωνικά άδικo, αλλά και οικονομικά ασύμφορο.
Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι η πρόταση της Αριστεράς είναι ατελής. Τι να τις κάνει ο λαός τις δωρεάν παραλίες, αν δεν έχει και ένα δωρεάν ξενοδοχείο της προκοπής να ξεκουραστεί όταν τελειώσει το μπάνιο του? Και πώς θα πάει στις δωρεάν ακτές και στα δωρεάν ξενοδοχεία που βρίσκονται μακριά από το σπίτι του, αν δεν υπάρχουν δωρεάν μέσα μεταφοράς για να τον μεταφέρουν? Και τι να τα κάνουν όλα αυτά οι κολυμβητές του λαού, αν δεν υπάρχει και ένα δωρεάν εστιατόριο ή ταβερνάκι ή ουζερί να πιούν την μπιρίτσα τους?
Αυτό το «κίνημα του τζάμπα» πρέπει να επεκταθεί και στα ξενοδοχεία και στα πλοία και στα ταβερνάκια και σε ότι άλλο έχει ανάγκη ο λαός για να αξιοποιήσει τις δωρεάν παραλίες. Και επειδή κανένας δεν θα μπορεί να τα χαρεί όλα αυτά έστω και δωρεάν αν δεν έχει άπλετο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή του, θα πρέπει να μειωθούν δραστικά οι ώρες εργασίας, χωρίς όμως παράλληλη μείωση των αποδοχών. (Είπαμε να βοηθήσουμε, αλλά όχι να βάλουμε και από την τσέπη μας)
Τι θέλουμε δηλαδή? Μια χώρα όπου όλα θα είναι δωρεάν και κανένας δεν θα δουλεύει.
Το ζήτημα είναι πού να τη βρεις αυτή τη χώρα.

2 comments:

Anonymous said...

Xelidonia omorfa pou gliko kelaidate
xipniste tin ellada mas pou malaki

KOIMATE!!!

Ax, major A,

kathe fora pou bazeis kainuria dimosieusi blepo oti mera me tin mera tipota den allazei stin ellada mas!!

Tin teleutaia bdomada, ixa sizitisi me ton kathigiti tou Royal Hospital of neuro-disability.
Kai o idios o kathigitis m'eipe oti poles apo tis ereunes mas exoun ellinikes piges. Kai o anthropos athoa me rotise, giati efiges apo tin ellada kai spudazeis edw efoson i psychology exei tin basi tis stin ellada kai tha mathenes tis gnosis apo tin direct pigi...

Oriste ego tora s'auton ton anthropo morfi ti na apadisw?

Oti ola ta theloume sto tzaba kai den mas niazei pleon tipota, oti oi idioi oi ellines tin maxaironoume kathe mera kai apo ligo, kai sto prosexos mellon den tha apomini tipota?

Oti i ellada mas, mera me tin mera mionete i dunamitis san xora, kai xeftilizete istoria tis kai i cultura tis .....
ALLA auxanete i periextikotita tis se barakia,ouzeri kai kaloperasakides?

M'ektimis
Theodora

P.S.: neoi san kai esena Major A, piran mirodia kai exoun uiothetisi tin arxaia didaskalia san tropo zois, gia auto kai that epitixis stin zoi su, esu kai paidia pou ekoun to idio tropo skepsis me sena!!

Major A. said...

Euxaristo Theodora.
Exoume pliri tautisi apopseon.
8elo ta comment sou.
Synexise..........